Impreza premierowa w gorzelni Podole Wielkie

Przed wami relacja z imprezy premierowej okowit, przygotowanych we współpracy z gorzelnią Podole Wielkie. W destylarni zebrali się zaproszeni gości, sensorycy oraz specjaliści związani z branżą zarówno piwa rzemieślniczego jak i destylatów. Goście zaczęli wizytę od zwiedzenia gorzelni, w roli przewodnika wystąpił współwłaściciel gorzelni i główny technolog Michał Paszota. Póżniej nadszedł czas na prezentacje trzech okowit, wydestylowanych z trzech klasycznych piw AleBrowaru: Crazy Mike Imperialnej IPA, Hard Bride American Barleywine i Imperial Smoky Joe. Prezentacje prowadzili wspólnie Michał Saks założyciel i główny piwowar AleBrowaru i Michał Paszota. Dowiedzieliśmy się skąd wziął się pomysł współpracy AleBrowaru i Podola Wielkiego, jak powstają piwa rzemieślnicze i rzemieślnicze destylaty. Na końcu przeszliśmy do kwesti różnic pomiędzy wódkami a okowitami. Uzbrojeni w taką porcje wiedzy goście mogli w końcu spróbował trzech okowit, wraz ze specjalnie na tą okazje przygotowanymi daniami. Za foodpairing odpowiadał tego wieczoru szef Jacek Koprowski wlaściciel restauracji FINO.

Impreza premierowa w gorzelni Podole Wielkie

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.

Close
AleBrowar

CZY UKOŃCZYŁEŚ 18 LAT?

tak nie