Pierwsze piwo uwarzone we własnym browarze z gościnnym udziałem Kjetila Jikiuna, naszego przyjaciela i mentora. Jest to ciemne i mocne piwo w którym pierwsze skrzypce grają czekolada, karmel, orzechy, chlebowość. Aromat czekolada, orzechy, karmel
Piwo świąteczne na które co roku mamy inny pomysł i inną recepturę. Ideą jest to, aby piwo było niespodzianką, niczym gwiazdkowy prezent.
Piwo dyniowe z przyprawami, tradycyjnie serwowane w okresie jesiennym. Charakteru nadaje mu specjalnie przygotowana mieszanka ziół i przypraw. Inspirowane Stanami Zjednoczonymi, gdzie popularne było mocne przyprawianie dyniowe piwa.
Aromaty: dynia, wanilia, imbir.
Lekkie, codzienne i niewymagające piwo w wyspiarskiem stylu. Charakteru nadaje mu angielski chmiel o ziołowo kwiatowym aromacie. Warzone według tradycyjnej receptury, bez nowofalowych dodatków.
Aromaty: ziołowy, kwiatowy, owocowy
Klasyczna linia piw AleBrowaru, prezentująca nieco mniej spektakularne ale bardzo ciekawe i warte poznania style piwa. Warzone według tradycyjnych składników i receptur, bez nowofalowych dodatków. Warte poznania dla zrozumienia w pełni stylu piwa.
Aromaty: kawa, czekolada, nuty palone
Pierwsze kwaśne piwo w ofercie AleBrowaru. Ciemno czerwone piwo uwarzone z dodatkiem polskich wiśni. Dzięki użyciu specjalnych szczepów drożdży i bakterii piwo posiada orzeźwiający, kwaśny smak.
Aromaty: wiśnia, końska derka, słodowość.
Piwo jęczmienne o głębokiej bursztynowej barwie i potężnej dawce smaku i aromatu. Stylowa słodycz została zrównoważona zdecydowaną goryczką pochodząca z nowofalowych odmian chmielu. Z premierą w 2015 roku, uwarzone na #weseleSaksów.
Aromaty: żywica, karmel, brzoskwinia.
Słodko – gorzkie piwo, idealnie komponujące się ze słodkimi deserami.
(English) New England Double IPA z dodatkiem ogromnych ilości pulpy mango. Piwo uwarzone na pierwsze urodziny firmowego baru we Wrocław. Bardzo mętne, gęste piwo z mocno wyczuwalnym aromatem mango. Aromat: mango, mango, mangoTest. New England Double IPA z dodatkiem ogromnych ilości pulpy mango. Piwo uwarzone na pierwsze urodziny firmowego baru we Wrocław. Bardzo mętne, gęste piwo z mocno wyczuwalnym aromatem mango. Aromat: mango, mango, mango